شاخص رنگینکمان بیت کوین و تحلیل نمودار آن | Bitcoin Rainbow

پیشبینی قیمت بیت کوین یکی از محبوبترین موضوعات بازار کریپتو و ارز دیجیتال است و سرمایهگذاران همواره به دنبال روشهای جدید و کاربردی برای تخمین روند قیمتی بازار میگردند. استفاده از نمودار شاخص رنگینکمان بیت کوین، یکی از روشهای تخمین قیمت بیت کوین در آینده است که از سال 2014 ارائه شده و توسط تحلیلگران این بازار مورد استفاده قرار گرفت است.
نمودار رنگینکمان بیت کوین یک کانال قیمتی چندرنگ و طویل را به ما نشان میدهد که قیمت بیت کوین در سالهای متمادی درون این کانال تغییرات داشته است؛ در نتیجه تا زمانی که این روند ادامه داشته باشد، میتوان محدوده نوسان قیمت بیت کوین را با استفاده از این شاخص رنگین کمانی پیشبینی کرد.
در این مطلب از اکسچنج سیتکس به نمودار رنگینکمان بیت کوین و کاربرد آن در پیشبینی قیمت بیت کوین میپردازیم.
فهرست عناوین
نمودار شاخص Bitcoin Rainbow چیست؟
شاخص یا نمودار رنگین کمان بیت کوین (Bitcoin Rainbow chart Indicator) ابزاری برای ارزشگذاری بلندمدت بیت کوین است.این شاخص از یک منحنی رشد لگاریتمی برای پیشبینی جهت و میزان افزایش یا کاهش قیمت بیت کوین در آینده استفاده میکند.
شاخص رنگین کمان بیت کوین نوارهای رنگی خود را روی یک کانال منحنی رشد لگاریتمی قرار میدهد تا احساسات بازار را در هر رنگ (مرحله) از رنگین کمان با حرکت قیمت در آن مشخص کند. به این صورت، نمودار رنگین کمان، فرصتهای بالقوه برای خرید یا فروش بیت کوین را مشخص میکند.
نمودار رنگین کمان بیت کوین به صورت زنده
نمودار رنگین کمان، مانند همه نمودارهای تحلیلی دیگر، تضمینی برای سرمایهگذاری دیجیتال شما نخواهد بود و باید در کنار سایر روشهای تحلیلی تکنیکال و فاندامنتال استفاده شود.
تا به امروز، قیمت بیت کوین در محدوده نوارهای رنگی نمودار رنگین کمان و کانال رشد لگاریتمی آن باقیمانده و روند قیمت بیت کوین با این الگو مطابقت داشته است.
با این حال لازم است بدانید که این نمودار تنها برای مقاصد آموزشی و سرگرمی ایجاد شده است و هیچ ضمانتی وجود ندارد که مطابقت عملکرد گذشته بیت کوین با کانال رنگین کمان در آینده نیز اتفاق بیافتد.
تحلیل نمودار رنگین کمان بیت کوین
از آنجایی که بیت کوین هنوز در کلاس داراییهای نسبتاً جوان قرار دارد، تغییرات قیمت آن نسبتاً بیثبات و غیرقابل استناد است.
اگر چه بیت کوین در یک بازه زمانی کلان در حال استفاده شدن توسط کاربران بوده و دارای پذیرش عمومی مناسبی است، که میتوانیم آن را در حرکت صعودی نمودار مشاهده کنیم، با این حال این دارایی دیجیتال نوسانات بازار را نیز تجربه میکند و در بازههای زمانی کوتاه دچار ریزش و نزولی شدن قیمت نیز میباشد.
در طول این چرخههای بازار، قیمت بیت کوین میتواند به صورت سهمی افزایش یافته و همچنین به سرعت کاهش یابد.
علاوه بر این، BTC نوسانات روزانه بسیار بالایی نیز دارد که سرمایهگذاران باید از آنها آگاه باشند.
نمودار رنگین کمان بیت کوین نشان میدهد که در این چرخهها، قیمت بیت کوین در چه نقطهای قرار دارد و دیدگاهی جامع در مورد استراتژی سرمایهگذاری به ما ارائه میدهد.
تحلیل رنگهای موجود در نمودار رنگین کمان بیت کوین
این نمودار 9 رنگ مختلف دارد که از بالا با گرمترین رنگ (قرمز) شروع شده و به پایین با سردترین رنگ (آبی) منتهی میشود.
رنگهای نمودار رنگین کمان بیت کوین عبارتند از:
رنگهای گرمتر واقعشده در بالای نمودار رنگینکمان نشان میدهند که بازار احتمالاً بیش از حد داغ و پررونق شده است. چنین دورههایی از نظر تاریخی ثابت کردهاند که زمان خوبی برای سرمایهگذاران استراتژیک برای آغاز کسب سود هستند.
اما زمانی که قیمت فعلی بیت کوین کاهش یافته و به سمت رنگهای سردتر نمودار رنگینکمان میل کند، نشان از این دارد که احساسات کلی بازار ارز دیجیتال و بیت کوین به طور عمومی کاهش یافته و اکثر سرمایهگذاران علاقهای به مشارکت در پروژه بیتکوین و سرمایهگذاری در آن ندارند.
نمودار رنگینکمان نشان میدهد که این دورههای زمانی نزولی (خرسی) معمولاً زمانهای بسیار خوبی برای سرمایهگذاران استراتژیک هستند تا بتوانند بیت کوین بیشتری خریداری کرده و هولد کنند.
مشاهده نمودار رنگین کمان بیت کوین
نمودار رنگینکمان بیت کوین هر 24 ساعت و با توجه به آخرین قیمت بسته روزانه بهروزرسانی میشود و برای مشاهده رایگان در سایتهای مختلفی از جمله lookintobitcoin.com و blockchaincenter.net در دسترس شما قرار گرفته است.
تاریخچه ایجاد نمودار رنگین کمان در بیت کوین
گفتیم که نمودار رنگینکمان توصیهای برای سرمایهگذاری در بیت کوین نبوده و عملکرد گذشته این ارز دیجیتال نیز نشاندهنده نتایج آینده بازار آن نیست. شاخص نمودار رنگینکمان میتواند روشی سرگرمکننده برای نگاهکردن به حرکتهای بلندمدت قیمت بیت کوین، بدون توجه به نویزهای نوسانات روزانه آن باشد.
نوارهای رنگی این شاخص از یک پسرفت لگاریتمی پیروی میکنند (که توسط Bitcointalk User trolololo در سال 2014 معرفی شد)، اما میتوان گفت بدون درنظر گرفتن این فاکتور، کاملاً دلخواه و بدون هیچگونه مبنای علمی هستند.
به عبارت دیگر، شاخص رنگینکمان بیت کوین، فقط تا زمانی درست خواهد بود که یک روز، دیگر قیمت بیت کوین مطابق آن نبوده و از کانال رنگین کمانی خارج شده باشد.
نمودارهای اولیه شاخص رنگینکمان بیت کوین که در سال 2014 ارائه شدند:
پسرفت (regression) لگاریتمی اصلی از کاربر Bitcoin Talk trolololo که در حال حاضر برای نمودار رنگین کمان بیت کوین استفاده میشود.
ارتباط هاوینگ بیت کوین با قیمت بیت کوین
یکی از مهمترین رویدادها در فناوری بلاکچین بیت کوین، فرآیند نصفشدن یا هاوینگ (Halving) است.
این مکانیزم با کاهش تعداد بیت کوینهای در گردش و افزایش تقاضا برای بیت کوین، تورم مناسب و استانداردی را در قیمت این ارز دیجیتال پرطرفدار ایجاد میکند.
هاوینگ بیت کوین پیامدهایی برای همه ذینفعان اکوسیستم بیت کوین به همراه دارد.
هاوینگ پاداش استخراج بیت کوینهای جدید را در شبکه کاهش میدهد و به این ترتیب تعداد عرضه کوینهای جدید را حتی با افزایش تقاضای این شبکه کاهش میدهد.
این امر پیامدهایی برای سرمایهگذاران دارد؛ زیرا سایر داراییهای دارای عرضه کم یا محدود (مانند طلا) میتوانند تقاضای بالایی داشته باشند و قیمتها را بالاتر ببرند.
قیمت بیت کوین از زمان راهاندازی آن در سال 2009، زمانی که این ارز تنها با چند سنت یا دلار معامله میشد، به طور پیوسته و قابل توجهی افزایش یافت تا جایی که در آوریل 2021 یک سکه بیت کوین با قیمتی بیش از 63000 دلار معامله شد.
با وجود این که نصف کردن پاداش ایجاد بلاک جدید در زنجیره بیت کوین به طور مستقیم بر هزینههای ماینرها (که اساساً تولیدکنندگان بیت کوین هستند) تأثیر داشته و آن را تقریباً دوبرابر میکند، از طرف دیگر میتواند تأثیر مثبتی بر قیمت خرید و فروش بیت کوین داشته باشد.
تولیدکنندگان بیت کوین قیمت فروش خود را با هزینههای خود مقایسه میکنند و پس از هاوینگ با اینکه هزینه استخراج این ارز دیجیتال برای ماینرها بیشتر میشود، قیمت فروش بیت کوین (پاداش استخراج) نیز افزایش پیدا میکند.
شواهد تجربی نشان میدهد که چند ماه قبل از رخ دادن هاوینگ واقعی، قیمت بیت کوین شروع به افزایش میکند.
اولین هاوینگ بیت کوین در 28 نوامبر 2012 و پس از اینکه 10 میلیون و پانصد هزار بیت کوین استخراج شد، رخ داد و سپس در 9 جولای 2016 دومین هاوینگ بیت کوین نیز اتفاق افتاد.
آخرین هاوینگ بیت کوین نیز در 11 مه 2020 اتفاق افتاد و تقریباً دو سال دیگر (اوایل ماه مه 2024)نیز شاهد هاوینگ بعدی خواهیم بود.