طرح توکن سوزی ارز دیجیتال شیبا اینو چیست؟

یکی از خبرهای داغ این روزها در دنیای ارزهای دیجیتال، اجرای رویداد توکن سوزی شیبا اینو (Shiba Inu) یا سوزاندن توکنهای SHIB است. توسعهدهندگان این پلتفرم تصمیم گرفتهاند بخش بزرگی از این توکنها را از چرخه خارج کنند تا از طریق کمیاب شدن، قیمت آن را افزایش دهند.
وبسایت رسمی ارز دیجیتال شیبا اینو اعلام کرده است که دارندگان توکن SHIB میتوانند با شرکت در رویداد توکن سوزی، علاوهبر کمک به رشد ارزش این دارایی درآمد منفعل نیز کسب کنند.
فهرست عناوین
ارز دیجیتال شیبا اینو چیست؟
ارز دیجیتال شیبا اینو (Shiba Inu) که با نماد اختصاری SHIB شناخته میشود، یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 (استاندارد توکن سازی بلاکچین اتریوم) است. این ارز توسط شخصی ناشناس بهنام ریوشی (Rhyoshi) در آگوست سال ۲۰۲۰ میلادی، راهاندازی شد. ریوشی با انتخاب این اسم و فاش نکردن هویت خود، در تلاش بود تا خالق ناشناس بیت کوین ساتوشی ناکاموتو (Satoshi Nakamoto) را به چالش بکشد.
شیبا اینو با شعار قاتل دوج کوین (DogeCoin Killer) معرفی گردید و بهطور رسمی رقابت خود با این ارز را در همان ابتدای کار اعلام کرد. نماد SHIB نیز مانند دوج کوین یک سگ شیبااینوی ژاپنی است که از شخصیتهای میم (تصاویر طنز معروف در شبکههای اجتماعی) محبوب در این سالها، الهام گرفته شد.
شیبا اینو از دید کارشناسان ارزهای دیجیتال در دسته میم کوینها قرار دارد. میم کوین به آن دسته از ارزهای دیجیتال گفته میشود که هدف خاصی در پی راهاندازی آنها نبوده و صرفا جهت شوخی و سرگرمی بهوجود آمدهاند. این ارزها در حقیقت دارای هدف و ارزش ذاتی نیستند و بهواسطه میزان سروصدای ایجاد شده پیرامون آنها در شبکههای اجتماعی و حمایت افراد مطرح دنیای کریپتوکارنسی یا اینفولنسرها، بازارشان داغ میشود.
Shiba Inu از همین طریق توانست در مدت زمانی کوتاه ارزش بازار (Market Cap) مطلوبی بهدستآورد و تبدیل به یکی از آلت کوینهای مطرح شود.
پلتفرم شیبا اینو یک صرافی غیرمتمرکز با نام شیبسواپ (Shib Swap) نیز دارد که در بستر آن میتوان بسیاری از کوینها و توکنهای دیگر را به ارز SHIB تبدیل کرد. این پلتفرم علاوه بر SHIB، سه توکن دیگر با نامهای xLesh ،xShib و tBone نیز دارد که در صرافی شیبسواپ امکان خرید و مبادله آنها فراهم است.
چرا شیبا اینو نیاز به توکن سوزی دارد؟
میزان عرضه نهایی شیبا اینو در شروع پروژه به ۱ کوادریلیون (۱،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰) محدود شد، اما از همان ابتدا میشد حدس زد تولید این حجم توکن و به گردش درآوردن آنها در پلتفرم شیبا در آینده چالشهایی ایجاد خواهد کرد.
در همان شروع به کار پلتفرم، نیمی از این مقدار توکن SHIB را خالق آن یعنی ریوشی به ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) خالق اتریوم اهدا کرد. ویتالیک بوترین بلافاصله ۹۰ درصد از این توکنها را (به گفته خود) جهت جلوگیری از تبدیل شدن به یک منبع قدرت در این پلتفرم و کمک به رشد آن سوزاند. بنابراین او نزدیک به ۴۰ درصد از کل توکنهای SHIB را در همان ابتدای کار سوزاند و میزان توکن در دسترس کاربران را بهطور قابلتوجهی کاهش داد. باقیمانده توکنها را نیز به یک موسسه خیریه در کشور هند بهمنظور مبارز با بیماری کرونا اهدا کرد. همچنین ۵۰ درصد از توکنهای SHIB را ریوشی در صرافی یونیسواپ (UniSwap)، برای اجرای اهداف نقدینگی پلتفرم در آینده قفل کرد.
با این حال تعداد زیاد توکنهای در گردش در این سالها سبب شد سرعت افزایش قیمت ارز شیبا کند شود. بنابراین توسعهدهندگان اصلی این پروتکل تصمیم گرفتند چالش ایجاد شده را از طریق فرایند توکن سوزی حل کنند.
توکن سوزی چیست؟
قبل از پرداختن به رویداد توکن سوزی ارز دیجیتال شیبا بهتر است با این مفهوم بیشتر آشنا شویم.
توکن سوزی به از بین بردن دائمی بخشی از توکنهای در حال گردش در شبکههای ارز دیجیتال گفته میشود. این فرایند از طریق ارسال توکنها به آدرسهای عمومی فاقد کلید خصوصی صورت میگیرد. به این آدرسها در اصطلاح آدرس خورنده (Eater Address) میگویند که بهدلیل عدم دسترسی به کلید خصوصیشان تحت هیچ شرایطی امکان دستیابی مجدد به دارایی ذخیره شده در آنها وجود ندارد و این داراییها عملا برای همیشه از بین خواهند رفت.
میدانیم که چاپ بیرویه اسکناس در یک کشور سبب کاهش ارز پول ملی میشود. این رویه در دنیای کریپتوکارنسی نیز وجود دارد؛ فراوانی یک ارز دیجیتال ارزش آن را کاهش خواهد داد.
رویداد توکن سوزی در راستای این فرمول با هدف کاهش توکنهای در گردش و کمیاب شدن آنها بهمنظور افزایش قیمتشان انجام میگیرد. انگیزه مشارکتکنندگان در فرایند توکن سوزی نیز افزایش ارزش داراییهایشان است.
ماجرای توکن سوزی شیا اینو چیست؟
سایت ارز دیجیتال شیبا اینو بهتازگی اعلام کرد با هدف کاهش موجودی این ارز پروتکل توکن سوزی شیبا اینو بهطور رسمی آغاز شده است و کاربران میتوانند از طریق مشارکت در این فرایند، درآمدزایی غیرفعال یا منفعل داشته باشند. تمامی دارندگان توکنهای SHIB بهواسطه استفاده از یک کیف پول ارز دیجیتال با قابلیت پشتیبانی از Web3 میتوانند در این رویداد توکن سوزی شرکت کنند.
بیشتر بدانید:
وب۳ چیست؟
وب ۳ یا اینترنت نسل ۳ یک شبکه غیرمتمرکز است که پلتفرمهای مختلف را از طریق یک بستر بلاکچینی به یکدیگر متصل میکند. در دنیای وب۳ از یک نهاد مرکزی کنترل داده خبری نیست و ارتباطات در این فضا از طریق فناوری همتابههمتا (P2P)، انجام میشود.
وبسایت رسمی شیبا در اینباره اعلام کرد: «پروتکل توکن سوزی شیبا اینو برای تبدیل آن به یکی از بهترین ارزهای دیجیتال، در تاریخ کریپتوکارنسیها راهاندازی شده است.»
متولیان این پروژه تیم توسعهدهنده ارز دیجیتال شیبا اینو و پروتکل ریوشیز ویژن (Ryoshis Vision)هستند. ریوشیز ویژن یک پروتکل غیرمتمرکز و مبتنی بر بلاکچین اتریوم با هدف توسعه و رشد اکوسیستم شیبا اینو است.
سوزاندن توکنهای SHIB باعث کاهش موجودی درگردش و درنتیجه آن افزایش قیمت این ارز دیجیتال میشود. مشارکتکنندگان در این رویداد در ازای سوزاندن توکنهای خود، توکنی با نام burntSHIB دریافت میکنند.
توکن سوزی شیبا اینو با استقبال خوبی روبهرو شد و گفته میشود حدود ۴۱۰ تریلیون واحد از این ارز، چیزی معادل ۴۱ درصد از کل توکنهای در حال گردش، سوزانده شده است.
شرکت در این رویداد تنها به ارسال توکن به پروتکل توکن سوزی پلتفرم محدود نیست و کاربران میتوانند با ارسال توکنهای خود به آدرسهای بلااستفاده دیگر، در آن مشارکت داشته باشند.
آیا توکن سوزی قیمت شیبا اینو را افزایش میدهد؟
اصلیترین دلیل برگزاری این رویداد را میتوان احساس مسئولیت توسعهدهندگان این شبکه ارز دیجیتال در قبال کاربران دانست. آنها با اجرای این فرایند به دارندگان ارز شیبا ثابت کردند که در برابرشان احساس مسئولیت میکنند و بهدنبال افزایش ارزش دارایی کاربران در این شبکه هستند.
استقبال از فرایند توکن سوزی ارز دیجیتال شیبا اینو نیز نشان داد که دارندگان توکن SHIB تمایل دارند دارایی محدودتر با ارزش بیشتر داشته باشند تا آنکه تعداد زیادی توکن ارزان قیمت را ذخیره کنند.
در حال حاضر و باتوجه به نمودار قیمتی روزهای اخیر ارز دیجیتال شیبا اینو، میتوان گفت توکن سوزی و خروج تعداد زیادی SHIB از چرخه نیز نتوانست موجب افزایش قیمت ارز شیبا شود. در واقع این رویداد تنها به تعادل بیشتر چرخه عرضه و تقاضای این ارز کمک کرد.
هرچند بسیاری کارشناسان براین باورند که هنوز برای اظهارنظر قطعی در رابطه با تاثیر توکن سوزی بر قیمت ارز دیجیتال SHIB زود است و باید منتظر تبعات آن در مدت زمان بیشتر بود.
آینده ارز دیجیتال شیبا اینو
در ابتدا به این موضوع که ارز دیجیتال شیبا اینو رشد خود را مدیون تبلیغات افراد سرشناس در شبکههای اجتماعی است، اشاره کردیم و گفتیم این ارز در دسته میم کوینها قرار دارد و در ابتدای عرضه هدف و ارزش خاصی را همراه نداشت.
قطعا Shiba Inu محبوبیت امروز خود را مدیون کمپینهای تبلیغاتی موفق در بستر شبکههای اجتماعی است. این ارز در ژانویه سال گذشته میلادی توانست به رکورد ۲۰۰ درصد رشد قیمت روزانه دست پیدا کند. چنین رشد قیمتی سبب شد بسیاری از فعالان حوزه ارزهای دیجیتال و تریدرها در رابطه با شیبا حس فومو (FOMO) پیدا کرده و تصور کنند که اگر در همان بحبوحه این ارز را به سبد داراییهای خود اضافه نکنند، از قافله سرمایهداران بزرگی که از طریق توکن SHIB پولدار خواهند شد، عقب میمانند.
اما در حال حاضر بهطور قطعی میتوان گفت تمام آن هیجانات تنها یک کمپین تبلیغاتی بزرگ و پر سروصدا پیرامون این ارز دیجیتال بود. هرچند شیبا توانست تاحدودی جایگاه خود را در فهرست ارزهای دیجیتال حفظ کند، اما دیگر خبری از آن بازار پرتبوتاب نیست. حتی در هفتههای اخیر طی یک روند نزولی، شاهد کاهش قیمت قابلتوجه SHIB بودیم و همانطور که اشاره کردیم رویداد توکنسوزی نیز تاکنون تاثیری بر قیمت آن نداشته است.
با همه اینها میدانیم که در دنیای ارزهای دیجیتال هیچچیز را نمیتوان بهطور دقیق پیشبینی کرد و هرلحظه امکان برهم خوردن تمامی مناسب و تحلیلها وجود دارد.
در خصوص ارز دیجیتال شیبا اینو هم نمیتوان بهدلیل قرار گرفتن این ارز در دسته میم کوینها به آن بدبین بود. بههرحال دوج کوین که شیبا آن را رقیب اصلی خود میداند نیز بهعنوان یک میم کوین وارد بازار کریپتوکارنسی شد، اما توانست در مدتی کوتاه به یک ارز محبوب و موفق تبدیل شود.
برخی کارشناسان و فعالان این حوزه آینده روشنی را برای شیبا اینو متصوراند و معتقدند جایگاه قابل قبولی در آینده بازار کریپتوکارنسی خواهد داشت.
نظر شما چیست؟ آیا روزهای روشنی در انتظار دارندگان SHIB خواهد بود؟