دردسرهای سختی شبکه بیت کوین برای محیط زیست

اخبار بیت کوین در روزهای ابتدایی سال جدید بسیار متنوع بوده و طبق معمول شامل جنبههای مختلفی است که در این مطلب به دو مورد از مهمترین خبرهای اخیر حول محور Bitcoin خواهیم پرداخت.
بر اساس اطلاعات موجود در سایت “کریپتو پوتیتو”، یکی از همبنیانگذاران ریپل به نام کریس لارسن، اقدام به اهدای مبلغی 5 میلیون دلاری برای کمک به کمپین محیط زیستی ضد ماینینگ بیت کوین کرده است.
این کمپین ماینرهای بیت کوین و همچنین توسعهدهندگان و اینفلوئنسرهای این شبکه بلاکچین را تشویق میکند تا در استخراج ارزهای بیت کوین از الگوریتم اجماع اثبات کار فاصله گرفته و راهحلهای بهتر و سبزتری را جایگزین آن کنند.
کریس لارسن بهعنوان یک سرمایهگذار کلیدی و از مؤسسین ارز دیجیتال ریپل در حال سرمایهگذاری در یک کمپین است که با هدف تغییر کدهای بیت کوین تشکیل شده است.
قرار است تا با استفاده از این کمک مالی، یک کنسرسیوم متشکل از گروههای محیط زیستی شروع به ارسال تبلیغات گسترده در روزنامههای معتبر و بزرگ کرده و استخراجکنندگان، توسعهدهندگان نرمافزار و سایر افراد را دعوت کنند تا استفاده از مکانیزم اثبات کار (Proof of Work) را از فرآیند استخراج بیت کوین حذف کنند.
این در حالی است که سختی شبکه بیت کوین در حال حاضر به اوج تاریخی خود و بیش از 28 تریلیون رسیده است و بیش از نوزده میلیون بیت کوین از مجموع 21 میلیونی آن تا به امروز استخراج شده است.
بدین ترتیب در حال حاضر برای استخراج بیت کوین باید توان پردازشی زیادی صرف شود که به علت روش کار الگوریتم اثبات کار PoW این موضوع آسیب زیادی به محیط زیست زده و پدیده گرم شدن جهانی را تشدید خواهد کرد.
ساتوشی ناکاموتو فاکتور سختی شبکه را برای ثابت نگه داشتن زمان استخراج بلاکهای زنجیره بلاکچین بیت کوین در حدود 10 دقیقه ایجاد کرد. بدین ترتیب در دورههای زمانی خاص و حدود هر دو هفته یکبار سختی شبکه بررسی و تغییر خواهد کرد که این میزان توسط الگوریتم تنظیم سختی به نام Difficulty Adjustment Algorithm (DAA) و با توجه به دادههای دوره قبلی تعیین میگردد.