معرفی 5 مدل استراتژی معاملات ارز دیجیتال به روش اسکالپینگ

بازار ارزهای دیجیتال یکی از پرنوسانترین بازارهای مالی بهشمار میرود، اما همین نوسان بالا میتواند فرصتهای متعددی را در اختیار تریدرها قرار دهد. تریدرهایی که از پذیرش خطر ابایی ندارند از کسانی هستند که میتوانند از این نوسانها به نفع خود استفاده کنند. ترید به روش اسکالپینگ یکی از رایجترین روشهای کسب سود از نوسانهای بازار محسوب میشود و به همین سبب در این مقاله از بلاگ پلتفرم مالی سیتکس قصد داریم به بررسی و معرفی این روش بپردازیم.
فهرست عناوین
معاملات اسکالپینگ چیست؟
اسکالپینگ یا اسکالپ تریدینگ یک روش ترید در کوتاه مدت است که طی آن تریدر سعی میکند از تغییرات کوچک قیمت یک دارایی در هر روز کسب سود کند؛ از آنجایی که تغییرات قیمت روزانه عموماً کوچک هستند، سود دریافتی نیز کوچک خواهد بود. البته مجموع سودهای کوچک روزانه دریافتی از این روش در بلندمدت میتواند سود بزرگی تلقی شود.
این روش ترید پیشتر در بازارهای مالی سنتی استفاده میشده، اما طبیعت پرنوسان بازار ارزهای دیجیتال این بازار را به محل مناسبی برای استفاده از این روش تبدیل کرده است. اسکالپرهای ارزهای دیجیتال عموماً از لوریج (Leverage) برای باز کردن تریدهای متعدد استفاده میکنند و برای مدیریت ریسک نیز روش حد ضرر (Stop Loss) را بهکار میگیرند.
برای کسب بیشترین سود از اسکالپینگ دارایی انتخابشده باید نوسان بالایی داشته باشد و مسلماً هر چه بازه تغییر گستردهتر باشد، سود دریافتی از ترید نیز بیشتر خواهد بود؛ اما بیشتر اسکالپرها ترجیح میدهند تا در تغییرات قیمتی کوچک به ترید بپردازند.
اسکالپر کیست؟
اسکالپر کسی است که برای کسب سود به پیشبینی نقاط ورود (خرید) یا خروج (فروش) به یک بازار میپردازد؛ هدف اصلی یک اسکالپر نیز استفاده از نوسان بازار یا تفاوتهای قیمت بهنفع خود است. تریدرهایی که از این روش استفاده میکنند، باید استراتژی مناسبی برای فروش سریع ارزهای خود داشته باشند؛ چراکه کوچکترین خطا در اسکالپینگ میتواند تمام پورتفولیوی یک تریدر را خراب کند.
اسکالپرها چه ویژگیهایی باید داشته باشند؟
از آنجایی که سودهای دریافتی با استفاده از روش اسکالپینگ کوچک هستند، اشتباه در محاسبات و ضرر کردن تأثیر بسیار بزرگی بر عملکرد کلی پورتفولیوی تریدر خواهد داشت. به همین دلیل دنبال کردن اخبار بازار و استفاده از دقیقترین ابزارهای تحلیل تکنیکال، از اقدامات ضروری برای کسب بهترین نتیجه از روش اسکالپینگ محسوب میشود.
در ادامه میتوانید برخی از ویژگیهای لازم برای تبدیل شدن به یک اسکالپر را مشاهده کنید:
- کسب تبحر در استفاده از اندیکاتورهای مناسب تحلیل تکنیکال در بازههای زمانی کوتاهمدت
- توانایی تصمیمگیری سریع
- خطرپذیری بالا
5 استراتژی معاملات ارز دیجیتال به روش اسکالپینگ
هر اسکالپر، باید درک درستی از نحوه فعالیت خود در بازار داشته باشد و به همین دلیل داشتن یک یا چند استراتژی مشخص میتواند از بسیاری از تصمیمات یا محاسبات اشتباه جلوگیری کند.
بهصورت کلی 5 استراتژی اسکالپینگ شناختهشده وجود دارد که هر تریدر تازهکار میتواند آنها را بکار بگیرد؛ البته توجه داشته باشید که برخی از این روشها خطر بیشتری نسبت به برخی روشهای دیگر دارند و بهتر است هنگام استفاده از آنها به این مورد نیز توجه داشته باشید. در ادامه به معرفی و بررسی هر کدام خواهیم پرداخت:
1. ترید ارزهای دیجیتال در یک بازه قیمتی
کلمه «بازه» در اینجا به تغییرات قیمت یک دارایی میان دو نقطه بالا (سقف قیمتی) و پایین (کف قیمتمی) مشخص اشاره دارد که در یک بازه زمانی معین رخ میدهد. برای مثال، زمانی که یک دارایی طی یک ماه بین دو قیمت 26 و 38 دلار جابجا میشود، اسکالپرها از این روش استفاده میکنند.
پس از شناسایی یک بازه مناسب برای ترید، یک اسکالپر در نقطه حمایت اقدام به خریداری دارایی کرده و در نقطه مقاومت آن را میفروشد؛ تکرار این روند در بازه زمانی که این تغییرات در آن ادامه دارند، منجر به کسب سود بالایی توسط تریدر خواهد شد.
2. اسپرد خرید-فروش (Bid-Ask Spread)
اسپرد خرید-فروش به تفاوت میان قیمت درخواستی و قیمت پیشنهادی اشاره دارد و هدف اصلی آن کمک به اسکالپرها برای باز کردن یک موقعیت در قیمت پیشنهادی یا درخواستی و بستن سریع آن کمی بالاتر یا پایینتر از قیمت بازار برای کسب سود آنی است. استفاده از این روش در اسکالپینگ در دو سناریو را بههمراه خواهد داشت:
- اسپرد خرید-فروش گسترده
این اتفاق زمانی رخ میدهد که قیمت درخواستی بیشتر و قیمت پیشنهادی بسیار کمتر از حالت معمول خود باشد. دلیل احتمالی این سناریو افزایش تعداد خریداران نسبت به فروشندگان است که طبیعتاً افزایش قیمت یک ارز دیجیتال را به همراه دارد. در این حالت اسکالپرها اقدام به فروش آن دارایی میکنند.
- اسپرد خرید-فروش محدود
زمانی که تعداد خریداران از فروشندگان بیشتر شود، قیمت درخواستی کمتر و قیمت پیشنهادی بیشتر از حد معمول خواهد بود. اسکالپرها از این استراتژی برای افزایش فرکانس خرید استفاده میکنند که ایجاد تعادل در فشار خرید و فروش را به همراه دارد.
3. آربیتراژ (Arbitrage)
بهدلیل طبیعت پرنوسان بازار ارزهای دیجیتال، آربیتراژ یکی از بهترین روشهای اسکالپینگ محسوب میشود، این نوع از تریدینگ زمانی رخ میدهد که تریدر به خرید یا فروش یک دارایی مشخص با قیمتهای مختلف در بازارهای متفاوت میپردازد؛ یک اسکالپر آربیتراژ تقریباً هر دو کار را بهصورت همزمان انجام میدهد.
وقتی صحبت از آربیتراژ در بازار ارزهای دیجیتال میشود، تریدرها دو گزینه در پیش دارند:
✔ آربیتراژ فضایی (Spatial Arbitrage)
یک تریدر آربیتراژ فضایی میتواند یک موقعیت بلند و کوتاه را در صرافیهای متنوع بهصورت همزمان ثبت کند. با اینکار، تریدر خود را در برابر تغییرات ناشی از روندهای مختلف حفظ میکند.
✔ آربیتراژ جفتی (Pairing)
از طرف دیگر آربیتراژ جفتی برای یک پلتفرم کاربرد دارد و طی آن تریدرها از تغییرات یک جفت دارایی برای کسب درآمد استفاده میکنند؛ استفاده از موقعیت کوتاه در جفت USD/BTC برای کاهش خطر، از مثالهای این روش محسوب میشود.
4. پرایس اکشن
این روش بر پایه مطالعه نحوه حرکت قیمت یک دارایی بنا شده است که تریدر وظیفه مشاهده و تفسیر آن را بر عهده دارد. استفاده از اسکالپینگ در کنار پرایس اکشن با سایر استراتژیهای پرایس اکشن تفاوت زیادی ندارد.
5. ترید حاشیهای
تریدرها در ترید حاشیهای، به جای استفاده از داراییهای خود از داراییهای دیگران برای افزایش سود استفاده میکنند؛ این کار به تریدرها کمک میکند تا حجم مبادلات خود را افزایش دهند که درنهایت افزایش سود حاصل از معاملات را به همراه خواهد داشت.
برخی از صرافیهای بزرگ ارزهای دیجیتال، نقدینگی لازم برای ترید حاشیهای مشتریان خود را فراهم میکنند که افزایش سود اسکالپرها را نیز به همراه دارد.
استراتژی اسکالپینگ چگونه کار میکند؟
اسکالپینگ فرض میکند که تمام ارزهای دیجیتال پس از تجربه یک دوره نزول، دوباره به روند صعودی باز خواهند گشت و با اینکه پیشبینی دقیق رفتار داراییهایی مانند ارزهای دیجیتال سخت است؛ اما این روش سعی دارد با انجام این پیشبینی کسب سود کند.
همچنین، اسکالپینگ دقیقاً در مقابل هولد کردن قرار دارد؛ هولدرها تا زمان جهش بزرگ در قیمت یک ارز دیجیتال صبر میکنند و روش کسب سود آنها به نحوی است که از یک یا چند معامله پر سود تشکیل میشود؛ اما اسکالپینگ میزان سود هر معامله را فدای تعداد آن میکند. به بیان دیگر، اسکالپینگ سعی دارد با افزایش تعداد معاملات با سود کم، در نهایت به سود بالا برسد.
بهصورت کلی، فرایضی که اسکالپینگ بر پایه آن بنا شده را میتوان در سه بخش توصیف کرد:
- هر چه حضور در بازار و برخورد با آن کمتر باشد، خطر ضرر کردن نیز کمتر خواهد شد.
- مدیریت تغییرات و معاملات کوچک راحتتر از نمونههای بزرگ آنهاست؛ برای مثال، انجام و مدیریت معامله 0.2 دلاری سادهتر از یک معامله 20 دلاری است.
- نرخ تکرار تغییرات کوچک بسیار بیشتر از تغییرات بزرگ در بازار است و اسکالپرها میتوانند از تغییرات بسیار کوچک در یک بازار ثابت نیز برای کسب سود استفاده کنند.
10 استراتژی ترید روزانه ارز دیجیتال (Day Trading)
نکات مهم در استراتژی معاملاتی اسکالپ
اگر قصد دارید برای اولین بار از روش اسکالپینگ استفاده کنید و نمیدانید از کجا شروع کنید، استفاده از مراحل زیر را به شما پیشنهاد میکنیم:
- جفتهای تبادلی خود را انتخاب کنید: در بازار ارزهای دیجیتال چندین هزار جفت تبادلی وجود دارد که در قیمت، حجم مبادلات، محبوبیت و نقدینگی با یکدیگر تفاوت دارند. برای داشتن بهترین انتخاب، به نقدینگی دارایی و میزان نوسان آن توجه داشته باشید.
- پلتفرم ترید خود را انتخاب کنید: در کنار پشتیبانی از جفتهای تبادلی مد نظر شما، پلتفرم انتخابشده باید از اعتبار قابل قبولی نیز برخوردار باشد. همچنین کارمزد تریدها، کیفیت و سرعت پشتیبانی و… از ویژگیهایی هستند که باید هنگام انتخاب پلتفرم خود به آن توجه داشته باشید. برای شروع تبادلات خود در یک صرافی قابل اطمینان میتوانید از پلتفرم مالی سیتکس استفاده کنید.
- احتمال استفاده از ربات تریدر را بررسی کنید: سرعت، یکی از کلیدیترین بخشهای ترید اسکالپ است و کسانی که با استفاده از برنامهنویسی یا رباتها ترید میکنند از سایر تریدرها جلوتر هستند. با اینکه مدیریت دستی پورتفولیو و داراییها ممکن است، اما استفاده از رباتها این فرآیند را سادهتر کرده و احتمال بروز خطا را کاهش میدهد.
- به کارمزد ترید توجه داشته باشید: تعداد معاملات در روش اسکالپینگ بسیار بالاست و بیشتر صرافیها در هر تراکنش و ترید، کارمزد دریافت میکنند. سعی کنید پلتفرمی را انتخاب کنید که کمترین کارمزد دریافتی را دارد.
- چند استراتژی را امتحان و سپس بهترین آنها را انتخاب کنید: تنها به یک استراتژی اکتفا نکنید و سعی کنید با استفاده از مقدار اندکی دارایی، استراتژیهای مختلف را امتحان کنید.
- اسکالپینگ را شروع کنید.
مزایا و معایب استفاده از استراتژی اسکالپ در ترید
هر روش ترید و انجام معامله، خوبیها و بدیهای خاص خود را دارد و اسکالپینگ نیز از این این قاعده مستثنی نیست؛ قبل از آنکه شروع به اسکالپینگ کنید، نقاط قوت و ضعف آن را بررسی کنید. این موارد را میتوانید در ادامه ببینید:
مزایای اسکالپ
- خطر کمتر: از آنجایی که معاملات این روش عموماً کوچک هستند، خطر ناشی از آنها نیز کمتر از معاملات بزرگتر خواهد بود.
- سادگی در کسب سود: از آنجایی که تغییرات کوچک در بازار ارزهای دیجیتال زیاد تکرار میشوند، کسب سود با استفاده از این تغییرات کوچک نیز سادهتر است.
- سادگی در اتوماسیون ترید: این روش عموماً بر پایه محاسبات تکنیکال انجام میشود و به همین دلیل، انجام آن توسط یک ربات نیز بسیار ساده است.
معایب اسکالپ
- سرعت بسیار بالا: این روش از ترید نیازمند واکنش سریع است و کوچکترین وقفه در آن میتواند موجب ضرر شود.
- نیازمند توجه بالا: بهصورت کلی اسکالپینگ روشی مطالبهگر است و برای کسانی که آمادگی ذهنی آن را ندارند، میتواند طاقتفرسا باشد.
- سود پایین هر معامله: سود حاصل از هر معامله اسکالپینگ بسیار پایین است و کسب سود بزرگ به سرمایه بزرگ نیز احتیاج دارد.
- بالا بودن کارمزد معاملات: بالا بودن تعداد تریدها و تراکنشهای انجامشده در این روش، در نهایت افزایش کارمزد پرداختی به صرافیها را به همراه دارد.
برای اسکالپینگ چه ابزارهایی لازم است؟
ابزارهای کاربردی بسیار زیادی برای کسب بهترین نتایج از تریدهای اسکالپ وجود دارد که برخی پولی و برخی رایگان هستند؛ هر چند که نمونههای پولی کاربردیتر و مفیدتر هستند. از میان ابزارهای مختلفی که میتوانید در اسکالپینگ استفاده کنید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- رباتهای ترید: رباتهای تریدر از محبوبترین ابزارهای ترید به شمار میروند که بر اساس شرایط از پیشتعیینشده، به انجام ترید میپردازند. از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال 24 ساعته و 7 روز هفته فعال است، استفاده از رباتهایی که استراحت نمیکنند بهترین روش برای کسب سود از این بازار است. رباتهای 3Commas و Haasbot از رباتهای تریدری هستند که از اسکالپینگ نیز پشتیبانی میکنند.
- ابزارهای API: این ابزارها را میتوان پل میان دادهها، صرافیها و کیفپولها دانست. با استفاده از این ابزارها میتوان به ویژگیهایی نظیر همکاری با کیفپول، پشتیبانی از تراکنش، رصد قیمتهای بازار و… دسترسی داشت.
- نمودارهای متنوع از متغیرهای مختلف ارزهای دیجیتال: اسکالپینگ بدون استفاده از بررسی نمودارها غیرممکن است؛ نمودارهای قیمتی و حجم مبادلات بخش قابل توجهی از اطلاعات لازم برای ترید را در اختیار تریدرها قرار میدهد.
بهترین اندیکاتورهای استراتژی اسکالپ در بازارهای ارز دیجیتال
اسکالپرها چندان به تحلیل فاندامنتال اهمیتی نمیدهند و عموماً سعی دارند تا با استفاده از تحلیل تکنیکال اقدام به شناسایی خط مقاومت و خط حمایت در کوتاهمدت کنند؛ درواقع داشتن دانش درست از تحلیل تکنیکال، یکی از مهمترین شرایط برای ترید موفق با روش اسکالپینگ است.
از آنجایی که هدف اصلی اسکالپینگ کسب سود در کوتاهمدت است، شناسایی نقاط ورود و خروج اهمیت بسیار بالایی دارند و به همین سبب استفاده از اندیکاتورهایی که برای این منظور کاربرد دارند بسیار رایج است. در ادامه برخی از پرکاربردترین اندیکاتورهای تحلیل تکنیکال در اسکالپینگ را مشاهده میکنید:
- میانگین متحرک (MA): میانگین متحرک برای بیان میانگین قیمت یک دارایی در یک بازه زمانی استفاده میشود و به اسکالپر برای سنجش جهت حرکت قیمت یک دارایی کمک میکند.
- شاخص نسبی قدرت (RSI): این اندیکاتور برای شناسایی قدرت یک روند قیمتی و امکان برگشتن یا ادامهدار بودن آن استفاده میشود.
- سطوح مقاومت و حمایت: دو سطح یا نقطه مقاومت و حمایت به دو انتهای بازه قیمتی یک دارایی اشاره دارند؛ یعنی حداکثر و حداقل قیمت آن. قیمت یک دارایی از سطح مقاومت بالاتر نرفته و پایینتر از سطح حمایت را نیز تجربه نخواهد کرد.
در ادامه به برخی از پرتکرارترین سوالات در مورد روش اسکالپینگ پاسخ خواهیم داد:
در معاملات به روش اسکالپینگ از کدام تحلیل بیشتر استفاده میشود؟
از آنجایی که در اسکالپینگ شناسایی نقطه ورود و خروج و بررسی روند قیمتی اهمیت دارد، از تحلیل تکنیکال بیشتر از تحلیل فاندامنتال استفاده میشود.
هدف از اسکالپینگ در معاملات چیست؟
هدف از اسکالپینگ کسب سود از تغییرات کوچک بازار در بازههای زمانی کوتاه به دفعات متعدد است.